Na udaljenosti od 10-tak kilometara nalaze se prva veća primorska mjesta: Rogoznica i Primošten. Idući dalje na sjevero zapad jadranskom magistralom naići ćete na grad Šibenik sa poznatom Katedralom sv. Jakova. Ako idete prema jugo-istoku naići ćete na Trogir, grad koji je UNESCO proglasio gradom spomenikom. Oko 45 minuta vožnje automobilom prema jugu nalazi se središte Dalmacije, Split poznat po Dioklecijanovoj palači i brojnim drugim kulturnim spomenicima.

Rogoznica

Rogoznica

Rogoznica je malo ribarsko mjesto, najsigurnija luka na Jadranu te odlična ishodišna točka za sve izlete u užoj i široj okolici.

Primošten

Primošten Croatia

Prekrasan stari grad na poluotoku, lijepe duge plaže i manje uvalice te prekrasno čisto more.

Kornati

Kornati Croatia

Nacionalni park Kornati čini veći dio grupe otoka Kornati u hrvatskom dijelu Jadrana u srednjoj Dalmaciji, zapadno od Šibenika, u Šibensko-kninskoj županiji. Ovaj pravi labirint mora i kamena sastoji se od oko 140 nenaseljenih otoka, otočića i hridi. Na raspolaganju gostima su organizirani izleti iz Primoštena.

Krka

Krka – Nacionalni park Krka sa svojih sedam slapova i ukupnim padom od 242 m predstavlja prirodni i krški fenomen.

Slapovi Krke

Šibenik

Šibenik je najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, glavni grad te kulturno, obrazovno, upravno i gospodarsko središte Šibensko-kninske županije. Katedrala Sv.Jakova u Šibeniku najznačajnije je graditeljsko ostvarenje 15. i 16. st. na tlu Hrvatske. Zbog svojih iznimnih vrijednosti 2000. godine uvrštena je u UNESCO- ov popis svjetskog kulturnog nasljeđa.

Šibenik

Trogir

Smješten je na obali Kaštelanskog zaljeva, na otoku između Čiova i kopna, spojen kamenim mostom s kopnom. Trogir oduševljava posjetitelje kulturno-povijesnim spomenicima i malim ulicama te umjetničkim zbirkama s brojnim remek djelima.

Trogir, promenade

Split

Split je najveći grad u Dalmaciji, a drugi po veličini u Hrvatskoj. On, pak, ne impresionira svojom veličinom, već obuzima svojim živim duhom. Grad je smješten između Žrnovnice na istoku i Jadra na zapad. Nezaobilazno mjesto u centru grada je Riva okupana suncem čak 2700 sati u godini. S kraja Rive možete poznatom Marmontovom ulicom ući u samo srce Dioklecijanove palače, simbol Splita sagrađen u 4. stoljeću, a izuzetno očuvana je i danas. Atrakcija palače je crkva Sv. Dujma, koja se nalazi na kamenom trgu Peristilu, a s njenog zvonika pruža se nevjerojatan pogled. Park Marjan posjeća na veliku trkaću stazu i odiše sportskim duhom koji je iznjedrio većinu velikih hrvatskih sportskih imena iz tenisa, atletike, nogometa, košarke, jedrenja, veslanja, borilačkih vještina…S druge strane Rive, nakon kolodvora i trajektne luke, ulazimo na veliko kupalište Bačvice, na kojem ni usred zime nećete propustiti utakmicu picigina u plićaku te živopisne plaže. Ona je i središte noćnog i zabavnog života, kojeg ne smijete propustiti, ako želite vidjeti fenomen lijepih i profinjenih splitskih djevojaka.

Split, Coast